Kallistettava ilmakuva – mikä se on ja miten sitä käytetään?


Ilmakuvauksella on monia eri käyttötarkoituksia, ja tämä määrittää yleensä vaaditun valokuvauksen tyypin. Vino ilmakuva on yksi yleisimmistä ilmakuvausmuodoista, jota käytetään pääasiassa liike- ja asuntomarkkinoilla. Sana kursiivi tarkoittaa vinosuunnan, kulman tai asennon olemassaoloa, joten vino ilmakuva on ilmakuva kulmassa.

Kameran valintaopas

Kallettava ilmakuva tehdään tyypillisesti käyttämällä korkeasiipistä kevyttä lentokonetta ja valokuvaajaa, jolla on käsikamera. Laadukas digitaalinen järjestelmäkamera on paras paitsi kuvan laadun, mutta kameran rungon painon ansiosta valokuvaaja voi tarjota vankan alustan valokuvien ottamiseen.

Rakennuskuvauksessa käytetään tyypillisesti jossakin määrin kaltevaa ilmakuvaa, koska se voi tarjota laajan valikoiman kulmia useista eri suunnista. Suurten rakennusten rakentamisen yhteydessä tämän tyyppinen valokuvaus antaa asiakkaalle mahdollisuuden visualisoida ympäröivät rakennukset ennen niiden valmistumista. Tähän voidaan käyttää myös tietokoneella luotuja kuvia (CGI). Rakennusyritys voi myös tilata edistymiskuvauksen, joka käyttää kaltevia kuvia rakennustöiden edistymisestä säännöllisin väliajoin.

Viistetyllä ilmakuvalla on useita etuja pystykuvaukseen verrattuna: –

  • Se voi näyttää rakennuksen etu- / pystysuoran näkökulman.
  • Se voi näyttää suuremman maa-alueen katsomalla etäisyyttä.
  • Tämä voi tarjota paremman korkeusnäkymän maastoon ja ympäröiviin rakennuksiin.
  • Tämä tarjoaa dramaattisemman alustan CGI: lle.
  • On esteettisesti miellyttävämpää näyttää ilmakuvia.