9 vinkkiä, joiden avulla sinusta tulee parempi valokuvaaja

Valokuvaus on taidetta. Taidetta voidaan arvioida subjektiivisesti. Monet asiat voivat parantaa kuviesi laatua.
Näillä alueilla ammattivalokuvaajat ovat loistavia ja nostavat kuvansa muiden edelle. Nämä ovat yksinkertaisia, mutta tärkeitä muistaa.
On myös tärkeää muistaa, että pienilläkin asioilla voi olla suuri merkitys. Nämä ovat yhdeksän vinkkiä, joiden avulla voit tehdä kuvistasi upeita.

Vinkki 1: Suorista horisonttisi

Kuvan kriittinen osa eli kohde katoaa, kun horisonttiviiva on vinossa – ongelma. Ennen kuin painat laukaisinta, varmista, että jalat ovat maassa.


Se voi olla haastavaa, jos olet hengästynyt tai kohde liikkuu. Mutta onneksi sinulla on apuna sekä jalusta että kamera.
Lähes kaikissa järjestelmäkameroissa on digitaalinen taso, joka auttaa näkemään horisontin.
Kiinteällä vesivaa’alla varustettu teline on paras tarkkojen tulosten saamiseksi. Voit odottaa, että kupla asettuu ennen kehyksen säätämistä.
Jos horisontti ei ole suora, monet kuvankäsittelyohjelmat tarjoavat toiminnon, jonka avulla voit oikaista sitä.
Esimerkiksi Lightroomissa on automaattinen painike, joka korjaa vinoa vaakaviivaa.

Vinkki 2: hallitse tarkennus

Tarkennus ja sommittelu ovat tärkeitä työkaluja tarinan kertomiseen valokuvasi kautta. Valokuvaaja päättää, mitkä osat kuvasta näytetään katsojalle.
Voit valita koostumuksen, joka parhaiten kuvaa alueita, joihin haluat kiinnittää huomion kuvassa.
Kun valitset kuvan tarkennusta tai sommittelua, sinun on otettava huomioon haluamasi ulkoasu. Ennen kuin napsautat laukaisinta, voit tulkita kohteen luovasti.

Vinkki 3: Manuaalinen tarkennus mahdollistaa merkittävimmän luovan vapauden

Kameran tarkkuutta voidaan säätää kolmella asetuksella. Koska voit keskittää huomiosi tiettyihin alueisiin, manuaalinen tarkennus antaa sinun olla niin luova kuin haluat. Se vie aikaa, ja esineen on pysyttävä paikallaan.
Jotkut objektiivit vaativat hieman harjoittelua tarkennuksella, koska niitä voidaan ohjata elektronisesti.
Tarkkaa tarkennusta varten on useita vaihtoehtoja, kuten korostustoiminto, joka näyttää kohteen terävyyden väreissä.

Vinkki 4: Käytä automaattitarkennusta, kun sinun on toimittava nopeasti

Automaattitarkennus on erinomainen, kun sinun on reagoitava nopeasti ja tarvitset enemmän aikaa tarkennuksen manuaaliseen säätämiseen.
Uusien järjestelmäkameroiden automaattitarkennusjärjestelmät kehittyvät jatkuvasti, mutta ne voivat vain joskus pystyä paikantamaan polttopisteen.
Maisemakuvauksessa on mahdollista saada terävä etuala, vaikka keskittyisit koko alueelle etualasta taustalle.
Liikkuva joukko voi myös aiheuttaa automaattitarkennusongelmia. Tämä voi olla esimerkiksi soihtukulkue tai juoksu. Voit korjata tämän asettamalla kameran automaattitarkennukseen yhteen kohtaan.

Vinkki 5: Pidä katseesi kohteesta, kun kuvaat lintuja ja urheilua.

Jatkuvan tarkennuksen avulla voit kuvata liikkuvia kohteita. Kameran automaattitarkennus on säilytettävä. Tätä toimintoa tarvitaan usein otettaessa kuvia lintuista ja urheilusta.
Tarkennusmenetelmää kutsutaan usein nimellä AF-C tai AI Servo. Se säätää tarkennusta valitun kohteen mukaan niin kauan kuin laukaisinta pidetään painettuna puolivälissä.

Vinkki 6: Älä rajoita ihmisiä vääriin paikkoihin

Monet teistä ovat todennäköisesti saaneet muotokuvia, joita on tarkistettava. Tämä johtuu usein siitä, että rajaus on suoritettu oikein.
Vältä ranteiden ja nilkkojen leikkaamista. Se saa vaikutelman siltä, että kehon osat ovat vain kuvan rajojen sisällä.
Se ei yksinkertaisesti ole hyvä koostumus. Harkitse, kuinka rajaat kuvan. Rajaa tarvittaessa kyynärpääsi ja olkapääsi, reiden keskiosan tai otsasi välistä.

Vinkki 7: Käytä valoa oikein

Useimmissa paikoissa paras valaistus on luonnollinen päivänvalo päivän aikana. Käytä kuitenkin keinovaloa oikein.
Monet valokuvat näyttävät amatöörimaisilta huonon valaistuksen vuoksi, kuten hääkuvat. Ota aikaa oppiaksesi valaistuksesta kuvia otettaessa.

Vinkki 8: Ammu tarkoituksella

Valokuvaus on jatkuva oppimisprosessi. Tulet kuitenkin huomaamaan, että sinun on mietittävä, mitä haluat ottaa ottamiltasi kuvilta ja miten voit viestiä niistä.
Varmista, että korostat aiheesi kriittisimmät kohdat.
Esimerkiksi yksittäinen puu pellolla voisi olla loistava aihe. Jos kaupunki tai muu tausta kuitenkin häiritsee asiaa, voi olla hyödyllistä säätää kuvakulmaa.
Esimerkiksi, jos kamera voidaan sijoittaa maahan, se voi täyttää enemmän etualaa kentällä, kun taas tausta tulee puhtaammaksi, kun taivas on taustalla.
Tämä on erinomainen esimerkki siitä, kuinka miettiä, mitä haluat valokuvasi välittävän, ennen kuin painat laukaisinta.