Valokuvaus lennokilla

On tullut yhä yleisempää ja käytännöllisempää käyttää lennokkeja kuvien ottamiseen, jotta saataisiin yleiskuva siitä, mitä kentällä tapahtuu. Suurten urheilutapahtumien aikana olet luultavasti nähnyt, että niitä on käytetty, mutta niitä on käytetty myös tietyillä työaloilla, kuten maanmittauksessa.

Dronet ovat olleet markkinoilla jo muutaman vuoden ajan, ja ne ovat avanneet uusia jännittäviä näkökulmia ja mahdollisuuksia nykypäivän valokuvaajille. Jos haluat testata ja kokeilla dronea omaan käyttöösi, koska haluat käyttää sellaista erityisesti urheilu- ja luontokuviin, on olemassa muutamia hyviä vinkkejä, joita voit ottaa mukaan matkalle.

Nämä ovat:

Tarkenna

Nyt et saa unohtaa perusasioita, jotka olet oppinut valokuvaajana. Useimmissa kameradroneissa on aukko, joka on kiinteä noin F2,8, ja sinulla on suuri etäisyys kohteeseen, mikä tarkoittaa, että syväterävyydestä tulee suuri. Jos voit säätää suljinnopeutta manuaalisesti, se kannattaa asettaa enintään 1/500:aan, jotta kuvista ei tule täriseviä.

Aseta etusijalle

On suuri etu priorisoida ja varmistaa, että kuvistasi tulee laadukkaita. Siksi on hyvä keskittyä kuvauskohteeseen ja antaa lennokin mahdollisuuksien määrittää kuvanlaadun. Useimmissa alle 15 000 kruunua maksavissa droneissa on 12 megapikselin kamera. Varmista, että hyödynnät kameran erityispiirteet ja saat hyvän kuvan.

Näytä

Kun olet päättänyt käyttää dronea, sinun on oltava läsnä koko kuvausprosessin ajan. Koska kun otat kuvia maassa, liikut koko ajan saadaksesi uusia kuvakulmia, saadaksesi oikean valon ja niin edelleen. Sama pätee kuvattaessa droneilla pidemmältä etäisyydeltä.

Mutta on vielä yksi asia, joka sinun on tiedostettava maassa tapahtuvan varastokuvauksen lisäksi, nimittäin lennokin ohjaaminen. Siksi kannattaa ensin harjoitella kotona alueella, jossa ei ole liikaa esteitä. Se on niin, että voit saada tuloksen ja olla siihen tyytyväinen.

Harjoittele

Harjoittele droneasi, jotta osaat ohjata sitä muun muassa erilaisissa sääolosuhteissa ja tuulessa. Sinun on saatava tuntuma kaikkiin lennokin toimintoihin, seurattava akun kestoa ja ennen kaikkea hallittava lennokkia 100-prosenttisesti koko ajan. Tiedätkö kaikki nämä asiat? Sen avulla voit keskittyä eri motiiveihisi, kun aloitat.

Sää

Kuten olet luultavasti ymmärtänyt, sää voi vaikuttaa tuloksiisi, kun otat kuvia droneilla. Kuvat ovat parhaita, jos aurinko paistaa ja taivas on kirkkaansininen ja ennen kaikkea täysin tuuleton. Hyvä vinkki on tarkistaa sääennuste alueella, jossa aiot ottaa kuvia, ennen kuin lähdet liikkeelle, sillä ei ole hauskaa yrittää hallita dronea, kun tuulee ja sataa.