Kuvatekniikka ja asetukset

Voi olla vaikea tietää, miten kamera asetetaan ja mitä tekniikkaa käytetään, kun on aika aloittaa kuvaaminen. Suuri etu on, että ymmärrät kamerasi toiminnan, ja ainoa tapa saada se selville on kokeilla ja harjoitella.

On tärkeää käyttää aikaa eri asetusten ja kamerakulmien testaamiseen, jotta saat selville, miten kamerasi toimii. Tämä tarkoittaa, että et epäröi ottaa upea valokuva ja ottaa täydellinen urheilu- tai luontokuva, kun sillä on merkitystä.

Kuva

Täydellisen kuvan terävyyden saavuttamiseksi on tärkeää, että suljinaika on melko lyhyt, ja silloin sinulla pitäisi olla aikaa 1/640 tai jopa nopeammin parhaan tuloksen saamiseksi. Nyt kuva ei saa olla liian tumma. Siksi on tärkeää avata aukko tai nostaa ISO-arvoa. Varmuuden vuoksi voit käyttää molempia. Nykypäivän digitaalikameroiden etuna on, että niissä on täydellinen meluteho, mikä tarkoittaa, että ISO-arvoon 1000–1600 asti hyväksytyn kuvanlaadun saavuttamiseksi ei tule ongelmia.

Suljinnopeus

Kun liikkuvia kohteita halutaan valokuvata ja näyttää kohteen nopeus, on tärkeää pitää pääasia terävänä ympäristön ollessa epäselvä. Voit saavuttaa tämän yksinkertaisesti seuraamalla kohdetta ajon aikana ja painamalla sitten. Jos haluat sumean vaikutelman taustalle, anna valotusajan olla hieman pidempi. Hyvä aloitusaika on noin 1/60 s, jota voit sitten säätää haluamaasi suuntaan.

Kuten olet luultavasti ymmärtänyt, suljinnopeus riippuu suuresti siitä, kuinka onnistut luomaan liikkeen uudelleen kuvassasi. Sääntö, joka kannattaa pitää mielessä, on, että toiminto jäädyttää lyhyemmällä valotusajalla, kun taas pidempi valotusaika kiinnittää huomion liikkeen terävyyteen. Kaikki riippuu siitä, kuinka nopeasti pääkohde liikkuu. Johtopäätös on, että mitä lyhyempi ongelma on, sitä nopeampi suljinaika pitäisi olla, kun taas kuvassa on panorointivaikutus.

Panorointi

Haluaisitko mieluummin käänteisen panoroinnin saadaksesi tietyn liikkeen tunteen valokuvaan? Kyllä, varmista, että sinulla on pidempi suljinaika, periaatteessa kuin panoroisit, ja pidä sitten kamera paikallaan. Tällä tavalla tausta tulee teräväksi ja pääkohde on epäselvä.

Ennen panorointia kannattaa myös huomioida, että seuraat kohdetta koko ajan etkä pysähdy ottamaan kuvaa; se on yksinkertaisesti asia painaa samalla kun liikutat kameraa. Täydellinen apu on pitää kamera jalustalla tärinän välttämiseksi.

Johtopäätös

Panoroinnin, tehosteiden ja varsinkin suljinaikojen kokeileminen tekee tuloksesta jännittävän ja hyvän, mikä voi yllättää ja herättää halun kokeilla muitakin asioita.