Valokuvauksen aikaisempi tuntemus ja ajoitus

On suuri etu, jos sinulla on jonkin verran tietoa aiheesta ennen valokuvaamisen aloittamista, eikä sillä ole väliä, oletko menossa urheilu- vai luontokuvaukseen. Ensimmäinen askel on hallita, milloin on tarkoituksenmukaisinta ottaa valokuva.

Ajoitus

Varsinkin urheilukuvissa ajoitus on erittäin tärkeä. Silloin ei ole väliä kuinka hyvä lopputulos on – jos otat kuvan väärään aikaan, ei ole väliä kuinka hyvä tekninen valokuva sinulla on. Siksi on tärkeää ottaa kuva oikealla hetkellä.

Aloittelijana ei voi olla helppoa tietää, missä paras paikka on valokuvaamiseen, mutta jos olet esimerkiksi suuressa urheilutapahtumassa, keskustele henkilökunnan kanssa, ja he voivat antaa sinulle vinkin, missä on paras paikka. valokuvaus. Jos haluat siistejä ilmeitä, seiso paikassa, jossa urheilijoiden on vaikea saada kuvaan oikeita ja siistejä sanoja.

Mitä kuvan pitäisi kertoa?

Yksi hyvä asia on se, että mietit mitä haluat kuvillasi ilmaista ja löydät vastaukset kysymyksiin: Pitäisikö sen olla näkyvissä, missä kuva on otettu? Pitäisikö olla näkyvissä, kuka kuvassa on? Pitäisikö sinun tietää, mitä he tekevät kuvassa? Kun tiedät vastaukset kysymyksiin, sinulla on perusta aloittaa siitä, kun on aika aloittaa valokuvaaminen.

Näin voit valmistautua mahdollisimman paljon ennen kuin on aika ryhtyä töihin. Et voi koskaan valmistautua 100%, mutta ei ole koskaan väärin yrittää tehdä parhaansa joka tapauksessa. Kun olet päättänyt, minkä tyyppiset kuvat haluat, on aika vastata kysymyksiin: Missä sinun pitäisi seisoa? Mitä laitteita tarvitset? Mitä asetuksia kamerassa pitäisi olla? Pitäisikö sen panoroida vai pitääkö sen olla terävä kuvassa?

Laitteet

Kun tiedät vastaukset näihin kysymyksiin, on aika tarkastella, mitä laitteita sinun tulisi käyttää. Hyvä vinkki objektiiveille on, että sinulla on yksi sitä varten, kun sinun pitäisi zoomata normaalisti ja toinen telezoomaukseen. Näiden kahden avulla voit kattaa useimmat tilanteet. Ehkä tarvitset jalustan, jotta kuvissa ei ole tärinää, koska kamera voi olla melko raskas, varsinkin jos siinä on suuri ja pitkä objektiivi.

Riippumatta siitä, mitä aiot valokuvata, on tärkeää vangita se täydellinen hetki. Esimerkiksi kun ennätys rikotaan, painat juuri oikealla hetkellä, kun karhu nappaa lohen joesta. Siksi on tärkeää, että sinulla on tällaisia ​​hetkiä varten tarvittavat laitteet.

Yhteenveto

On tärkeää varmistaa, että olet valmistautunut mahdollisimman hyvin, ennen kuin on aika aloittaa valokuvaaminen. Siksi on tärkeää tietää, mitä kuvilla haluat ilmaista ja kun sen tietää, löydät oikean hetken. Tämä on valokuva, joka jää muistoksi koko loppuelämäsi ajan.